Feide-konferansen 2024 – Eleven sitt personvern

Den 20. september har vi gleden av å invitere deg til årets Feide-konferanse med temaet "Eleven sitt personvern"!

Tidspunkt
-
Sted
Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo
Påmeldingsfrist

Program for konferansen

09.00–10.00 Åpning v/ Tom Are Røtting og Øyvind Kvanmo fra Sikt og Utdanningsdirektoratet

  • En vertsorganisasjon og en tjenesteleverandør forteller om Feides betydning for personvernet v/ Brian Jørgensen, Oslo kommune og Ida Dahl, Neddy
  • Feides produktstrategi v/ Hildegunn Vada, produktområdeleder i Sikt

10.00–10.15 Pause, mingling og innsiktsarbeid for feide.no

10.15–11.15 Parallellsesjoner

  • Datakvalitet – møterom: 301
  • Enklere innlogging for barn  – møterom: Kunst
  • Feide kundeportal – møterom: Olympia
  • Risikogrunnlaget – møterom: Film

11.15–12.00 Pause med mulighet for spørsmål og hjelp oss å forbedre feide.no

12.00–12.45 Lunsj

12.45–13.45 Parallellsesjoner

  • Datakvalitet – møterom: 301
  • Enklere innlogging for barn  – møterom: Kunst
  • Feide kundeportal – møterom: Olympia
  • Risikogrunnlaget – møterom: Film

13.45–14.00 Pause, mingling og innsiktsarbeid for feide.no

14.00–15.00 Avslutning med paneldebatt

  • Elevens personvern v/ Torgeir Waterhouse
  • Paneldebatt ledet av Torgeir Waterhouse
    • Christian Sørbye Larsen, spesialrådgiver i KS
    • Madelen Kloster, leder i Elevorganisasjonen
    • Camilla Nervik, seksjonssjef i Datatilsynet
    • Hildegunn Vada, produktområdeleder i Sikt
    • Harald Torbjørnsen, daglig leder i KiNS 

Foredragsholdere

Tom Are Røtting og Øyvind Kvanmo – Åpning av konferansen

Tom Are Røtting

Tom Are Røtting er divisjonsdirektør for divisjon for data og infrastruktur i Sikt – kunnskapssektorens tjenesteleverandør. Tom har mer enn 20 års erfaring fra internasjonal programvarevirksomhet og 10 år som forsker. 

Øyvind Kvanmo

Øyvind Kvanmo er avdelingsdirektør i Utdanningsdirektoratet, og er leder avdeling for digitale fellestjenester i grunnopplæringen.
Øyvind har tidligere vært senior manager i Metier, leder for produkt- og forretningsutvikling i Lånekassen og prosjektleder i Utdanningsdirektoratet.

Brian Jørgensen fra Oslo kommune og Ida Dahl fra Neddy – En vertsorganisasjon og en tjenesteleverandør forteller om Feides betydning for personvernet

Brian Jørgensen
Brian Jørgensen er spesialkonsulent i Oslo kommune Utdanningsetaten. Brian er kommunens representant i SkoleSec og Feide ekspertråd.

Ida Dahl

Ida Dahl gründer av og Chief Product Officer hos Neddy. Ida er utdannet lektor med master i IKT-støttet læring. Neddy drives av nysgjerrige folk som er oppriktig engasjert i kvaliteten på barns læring og personvern. De har laget verktøyet Notis og nærmer seg lansering av ny plattform for innkjøp av læremidler i samarbeid med BS Undervisning.

Hildegunn Vada, produktområdeleder i Sikt – Feides produktstrategi

Hildegunn Vada er produktområdeleder i Sikt og leder arbeidet med Feide, kunnskapssektorens tjeneste for innlogging og datadeling. Hildegunn er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har lang erfaring innen arbeid med eID og identitetsforvaltning i ulike roller som både utvikler, prosjektleder og leder.

Torgeir Waterhouse – Elevens personvern

Torgeir Waterhouse har over 25 års erfaring fra IT og IT-politikk i Forbrukerrådet, IKT-Norge og nå som partner i Otte. Torgeir er en anerkjent ekspert og rådgiver innen sitt felt. Han har tidligere vært direktør for Internett og nye medier i IKT-Norge, og har bidratt i flere offentlige utvalg og organisasjoner.

Christian Sørbye Larsen, Madelen Kloster, Camilla Nervik, Hildegunn Vada, Harald Torbjørnsen – Paneldebatt

Christian Sørbye Larsen

Christian Sørbye Larsen er spesialrådgiver for strategisk IKT og digitalisering i KS. Christian er også prosjektleder SkoleSec-KS.

Madelen Kloster

Madelen Kloster er leder i Elevorganisasjonen. Madelen jobber for å skape en skolehverdag som er bedre tilpasset hver enkelt elevs behov. Hun bryr seg også mye om elevers personvern, i en skole med en rask digital utvikling.

Camilla Nervik

Camilla Nervik er jurist og seksjonssjef for seksjon for offentlige tjenester i Datatilsynet. 

Harald Torbjørnsen

Harald Torbjørnsen er daglig leder i KiNS (Foreningen kommunal informasjonssikkerhet). Harald har bakgrunn fra kommunesektoren, der han har hatt ulike lederroller knyttet til digitalisering og skoleutvikling. Han har jobbet for Senter for IKT i utdanningen, Udir og har vært sentral i utviklingen og utbredelsen av Feide.

Hildegunn Vada

Hildegunn Vada er produktområdeleder i Sikt og leder arbeidet med Feide, kunnskapssektorens tjeneste for innlogging og datadeling. Hildegunn er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har lang erfaring innen arbeid med eID og identitetsforvaltning i ulike roller som både utvikler, prosjektleder og leder.

Paneldebatten blir ledet av Torgeir Waterhouse. 

Parallellsesjoner

Datakvalitet

God datakvalitet er en forutsetning for at Feide-tjenesten skal gi brukene det de skal ha, når de skal ha det, på en trygg måte. Hva kan årsakene være når datakvaliteten er dårlig, og hva kan konsekvensene av det være? 

Bli med på en workshop hvor du får bedre innsikt i dette, og hvor du i grupper får aktuelle problemstillinger og mulige løsninger for å sørge for at datakvaliteten er god.

Enklere innlogging for barn

Hvordan kan vi forenkle Feide-innloggingen for barn uten å gå på kompromiss med sikkerheten? 

Bli med på en kreativ workshop hvor vi ser på utfordringer med dagens løsninger og utforsker nye, brukervennlige alternativer for de yngste brukerne av Feide. Ta med deg erfaringene dine fra skolene i kommunen din, som leverandør eller som forelder, og hjelp oss med å gjøre den digitale verden enklere og tryggere for barn!

Feide kundeportal

Klar til å bli med på en spennende oppdagelsesferd gjennom Feide kundeportal? I denne parallellsesjonen vil dere bli guidet gjennom prosessene med å sette opp og ta i bruk digitale tjenester i kundeportalen. 

Dere vil få se verktøyene vi har utviklet for å gjøre det enklere og tryggere for dere å gjøre de nødvendige trinnene i forkant av aktivering. Dere vil også få presentert det nye verktøyet som skal gi dere oversikt over hvilke data som deles videre gjennom Feide. Verktøyet skal gjøre det mulig for dere som vertsorganisasjoner å ta gode og informative vurderinger for å ivareta personvernet til elevene. 

Denne sesjonen passer for både nye og erfarne Feide-administratorer.

Risikogrunnlaget

I denne workshopen får du presentert risikogrunnlaget, som er en ny funksjonalitet laget for å forenkle prosessen med å gjøre risikovurderinger. Dere får se funnene fra arbeidet vårt med å lage risikogrunnlaget. Du får også være med å gi tilbakemelding på og diskutere hvordan denne funksjonaliteten kan bidra til å forenkle arbeidet med å gjøre risikovurderinger. 

Risikogrunnlaget er en pilot og vi er i testfasen på å utvikle funksjonaliteten. Risikogrunnlaget er laget i samarbeid med en pilotgruppe bestående av 10 kommuner.

Målgruppe

Konferansen er for vertsorganisasjoner og tjenesteleverandører i grunnopplæringen.

Praktisk info

Du kan kun delta fysisk på konferansen.

Utdanningsdirektoratet dekker deltakeravgiften på konferansen, men du må selv betale reise- og oppholdsutgifter.

Avmelding

Frist for avmelding er 6. september 2024. Vi gjør oppmerksom på at du blir belastet for deltakeravgiften hvis du ikke melder fra om fravær.

Du kan ta kontakt med kathrine.solstrand@udir.no for avmelding, spørsmål eller andre henvendelser.